All-in huren

Bij Smart City Lofts betaal je een all-in prijs. Dat is niet alleen overzichtelijk voor je uitgavenoverzicht, maar ook het meest aantrekkelijk voor je portemonnee. De mogelijkheid van huurtoeslag maakt de Smart City Lofts uitzonderlijk betaalbaar!

Wat zit er in de all-in prijs?

 • Kale huur
 • Stoffering, PVC vloeren & raambekleding
 • Internet en televisie
 • Servicekosten
 • Gas, water, elektra (project gebonden)

 

Een indicatie van alle kale en all-in huurprijzen bij Smart City Lofts:

Projecten Kale huurprijzen    All-in huurprijzen    Netto huur na huurtoeslag   
THE BANK te Venlo   Vanaf € 438 Vanaf € 644 Vanaf € 466
THE SPOT te Eindhoven Vanaf € 428 Vanaf € 650 Vanaf € 440
THE BLOCK te Leeuwarden  Vanaf € 499 Vanaf € 665 Vanaf € 429
OUDE TOREN at Eindhoven Vanaf € 699 Vanaf € 820 Vanaf € 529
THE HUB at Breda Vanaf € 450 Vanaf € 650 Vanaf € 400
THE SAFE at Venlo Vanaf € 410 Vanaf € 620 Vanaf € 425

 

Wat is huurtoeslag?

Huurtoeslag is een tegemoetkoming in de woonlasten van de overheid voor mensen met een laag inkomen die in een zelfstandige woning wonen. Kom je hiervoor in aanmerking, dan kun je bij de Belastingdienst een aanvraag indienen. Kijk hiervoor op www.toeslagen.nl. U kunt hier een proefberekening maken om te zien voor hoeveel huurtoeslag u in aanmerking kan komen.

Voor vrijwel alle woningen geldt dat deze in aanmerking komen voor huurtoeslag.

Wanneer kom je in aanmerking voor huurtoeslag?

Je komt alleen in aanmerking voor huurtoeslag als je een laag inkomen hebt en in een zelfstandige woning woont met eigen voordeur en eigen voorzieningen zoals keuken, douche en toilet. Bij SMART CITY LOFTS woon je in een zelfstandige woning. Je kunt huurtoeslag aanvragen vanaf 23 jaar. De hoogte van de huurtoeslag is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Het maximale bedrag dat je kunt aanvragen bedraagt circa € 340,-- per maand.

Met betrekking tot huurtoeslag maakt de overheid een onderscheid in twee categorieën:

 • Indien je ouder bent dan 18 jaar, maar jonger dan 23 jaar, dan kom je alleen in aanmerking voor huurtoeslag, indien de huur minder dan € 403,06 per maand bedraagt. Aangezien de meeste huurprijzen voor een SMART CITY LOFTS woning hoger liggen dan de gestelde grens, is het in de meeste gevallen niet mogelijk om huurtoeslag aan te vragen als je jonger bent dan 23 jaar.
 • Indien je 23 jaar of ouder bent, dan kom je alleen in aanmerking voor huurtoeslag, indien de huur minder dan € 710,68 bedraagt Aangezien de huurprijzen voor een de meeste SMART CITY LOFTS woningen lager ligt dan de gestelde grens, is het wel mogelijk om huurtoeslag aan te vragen als je 23 jaar of ouder bent.

Tevens dien je aan de volgende criteria te voldoen (bij 23 jaar en ouder):

 • Je inkomen is maximaal € 21.600 bruto per jaar (bij medehuurder: gezamenlijke inkomen max. € 29.325)
 • Je vermogen is maximaal € 21.139
 • Je hebt de Nederlandse nationaliteit, je hebt een geldige verblijfsvergunning of je hebt de nationaliteit van een EU-land, Liechtenstein, Noorwegen of IJsland
 • Je staat bij de gemeente ingeschreven op je daadwerkelijke woonadres

Let op: je toeslagpartner of medebewoner moet ook aan bovengenoemde eisen voldoen, behalve het leeftijdscriterium. In bepaalde bijzondere situaties heb je ook recht op huursubsidie. Lees hier welke dat zijn.

Bij het berekenen van de huurtoeslag dien je de kale huurprijs aan te houden. Let op: je dient eventueel de kale huur op te tellen met een maximale rekenpost servicekosten van € 48,-, eventuele hogere servicekosten of externe kosten hoef je niet mee te nemen in de berekening. Dit kan dus voordelig zijn!

De extra vergoedingen voor meubilering, stoffering, energievoorschotten of externe kosten (TV/Internet, etc) dien je niet mee te rekenen ten behoeve van het verkrijgen van de huurtoeslag.

Om er achter te komen of huurtoeslag mogelijk is met jouw inkomen en huurprijs, kun je een proefberekening maken op Belastingdienst/Toeslagen, de website van de Belastingdienst.

Voor de definitieve aanvraag gebruikt u uw DigiD inloggegevens.

Wat moet ik doen als ik huurtoeslag ontvang en de hoogte van mijn huur verandert?

Ontvang je huurtoeslag en verandert je huur, bijvoorbeeld omdat je huurwoning is verbouwd, of omdat je naar een andere huurwoning verhuist? Geef dit binnen 4 weken door aan de Belastingdienst. Als je huur of eventuele servicekosten wijzigen, kan dat gevolgen hebben voor de hoogte van je huurtoeslag.

Jaarlijkse huurverhoging

Je dient deze zelf aan de Belastingdienst door te geven. Als hierdoor je toeslagbedrag verandert, dan krijg je een nieuwe voorschotbeschikking.
Heb je huurtoeslag, maar komt je huur door de jaarlijkse huurverhoging boven de maximale huurgrens? Dan houd je recht op huurtoeslag als je in de maand voor de huurverhoging huurtoeslag kreeg voor die woning. De maximale huurgrens is
€ 710,68 als je 23 jaar of ouder bent (2014). Voor het deel boven de maximale huurgrens, krijg je geen huurtoeslag.
Na afloop van 2014 krijg je de definitieve berekening. Hierin heeft de Belastingdienst de jaarlijkse huurverhoging verwerkt. Mogelijk heb je vanwege de huurverhoging te weinig toeslag gekregen. Deze krijg je dan naar aanleiding van de definitieve berekening alsnog.
In de voorschotbeschikking van 2015 houdt de Belastingdienst wel meteen rekening met deze verhoging van je huur.

Reserveer direct en schrijf je in

Ben je geïnteresseerd in een Smart City Loft? Reserveer direct en schrijf je in! Een inschrijving kost € 25,00, je neemt dan direct een optie op een woning! Je kunt betalen via iDeal.

Hoe werkt het?